top of page
  • Forfatters billedeMalene Summer Stougaard

Hvordan vælger jeg den rette til at hjælpe mig?

Personlig coach, vanecoach, overspisningscoach, vægttabscoach, livsstilsvejleder, madmentor, personlig træner eller diverse former for terapeuter og rådgivere. Der findes mange forskellige titler og mennesker der står klar til at hjælpe. Og da vi er forskellige som mennesker, vil det også være forskelligt, hvem eller hvad det er, som lige kan hjælpe dig, der hvor du er.


Min coach og madmentor kasket, samt min egen personlige erfaring har givet mig nogle helt specifikke og unikke kompetencer og indsigter, som jeg gør brug af i mit arbejde med mine klienter.


Da jeg selv startede min mere intensive udviklingsrejse og søgte hjælp, måtte jeg også prøve mig lidt frem. Jo klogere jeg blev på mig selv og mine udfordringer, jo nemmere blev det også at mærke efter og italesætte hvilket behov jeg havde brug for hjælp til.


Tip 1

Start nu, gå i gang lige der hvor du er nu. Bare gør noget så du får startede processen! Den skal nok udvikle sig undervejs og du er faktisk klogere på dig selv end du måske tror. Det er jo nu engang dig, der har svarene og er klogeste på dig selv og dit liv. Ved at sætte gang i en proces, kan du komme i gang med at undersøge og være nysgerrig på dig selv og få skabt noget struktur, der gør at de svar du skal bruge kan komme frem til overfladen. Du kan få undersøgt de bagvedliggende faktorer og blive klogere på dig selv og det du virkelig er på jagt efter i livet, så du kan gå mere målrettet efter det.


Gå efter det liv du i virkeligheden drømmer om!


Tip 2

Vær undersøgende på hvad folk kan tilbyde dig og mærk efter hvad der føles rigtig. Når man skal indgå i et forløb der kan være meget sårbart for en, fordi de udfordringer du står i måske har stået på rigtig længe eller du har haft svært ved at se hvordan de har påvirket dit liv. Så er det vigtigt at den person man vælger til at hjælpe sig, er en hvor man kan mærke tillid og respekt fra.

Det kan derfor være en idé at ringe rundt og tage nogle indledende samtaler eller fysisk at mødes, for at finde ud af hvordan de tager imod dig og hører til hvordan deres forløb passer dig og dine udfordringer. Du skal ikke være bange for at sætte krav. Dette er din udviklingsrejse og dig der skal have den hjælp du har brug for. Det skal også være et professionelt menneske der arbejder sammen med dig, og kan tage noget af det ansvar som du hyrer dem til at skulle kunne.

Det der er så fantastisk ved netop at få professionel hjælp, er at så står du ikke alene. Jo du skal udføre arbejdet selv, den del kan vi ikke gøre for dig, men du får en helt anden ramme, struktur og ikke mindst støtte og motivation som du trygt skal kunne læne dig ind i det så du netop kan udføre det udviklingsarbejde der nu vil komme.

Husk også på at den du vælger til at starte med, ikke behøver være et låst valg. Du kan starte et forløb og se hvordan det går og efter prøve noget andet af og den vej mærke hvordan de forskellige fremgangsmåder og teknikker hjælper dig til at opnår dine personlige mål.


Tip 3

Prioriter det! Du skal give det værdi og prioritere arbejdet med dig selv, for at det skal kunne give dig det du ønsker. Det skal prioriteres både økonomisk men også tidsmæssigt. Du skal anerkende dig selv og din beslutning for at ville noget med dig selv og sætte dig selv øverst. Sætte dit liv, din glæde og din tilfredshed som det vigtigste. Du skal virkelig ville det her og prioritere det valg du har taget.


Tip 4

NYD rejsen.


”Ain’t about what’s waiting on the other side – It’s the climb”.


Det er en fantastisk rejse at opdage sig selv, sin styrke, sit mod, sin energi og at opbygge nye kompetencer og færdigheder som gør du står i livet stærkere end før og mere dig end du troet var muligt. Nyd processen og alt det du tilegner dig undervejs. Det er noget du ikke kan mærke før du er i det og før du har mærket forandring og den mening det har bagt med sig i dit liv. Men hold nu op hvor er det givtigt at arbejdet bevidst og målrettet med sig selv og finde ud af man faktisk kan alt det man ønsker her i livet.


Held og lykke med din udviklingsrejse hvor end du starter den men husk;

"At du har alt den styrke i dig som du skal bruge!"


De bedste hilsner Malene Summer Stougaard

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page